Miun kotiseutu

Kotiseutu kulkee mukanamme elämässä. Meillä on juuret, lapsuudenmaisemat herättävät meissä muistoja ja nykyajassa elämme arkeamme. Kotiseutu on tunnetta meille tärkeistä paikoista. Se vaikuttaa identiteettimme muotoutumiseen ja kasvuumme ihmisenä.
Tämä kotiseutukasvatussuunnitelma on tarkoitettu inspiraatioksi paikallisen kotiseutukasvatuksen ideointiin ja toteuttamiseen kotiseutuyhdistyksille ja heidän yhteistyökumppaneilleen. Suunnitelman alussa esitellään kotiseutuyhdistyksiä toimijoina ja kotiseutukasvatuksen periaatteita.

Kotiseutukasvatuksen toimintamallien yhteydessä on nostettu esille esimerkkejä Pohjois-Karjalassa jo toteutetusta toiminnasta. Suunnitelman lopusta löytyy listaus internetistä löytyvistä materiaaleista ja oppaista sekä kotiseutuyhdistysten yhteystiedot.

Kotiseutukasvatussuunnitelma on tuotettu Pohjois-Karjalan kotiseutuyhdistysten liitto ry:n Miun kotiseutu -hankkeessa vuonna 2022. Hanketta ovat rahoittaneet Suomen Kotiseutuliitto ja Pohjois-Karjalan maakuntaliiton Tulevaisuusrahasto.

Voit ladata koko tiedoston: