Terhin terveiset 12/2023

Hei Pohjois-Karjalan kotiseutuyhdistys- ja paikallismuseotoimijat!

Tässä olisi vielä vuoden lopuksi muutama tiedotettava asia:

  1. Pohjois-Karjalan museokysely – muistathan vastata ja vaikuttaa

Joensuun museot on avannut museokyselyn alueen museotoimijoille ja kotiseutuyhdistyksille. Lyhyeen kyselyyn vastaaminen auttaa meitä suunnittelemaan muun muassa tulevia koulutuksia sekä saamaan paremman kokonaiskuvan maakunnan museoiden taidekokoelmista ja ikäihmisille suunnatuista palveluista.

Kysely löytyy täältä: https://link.webropol.com/s/aluekysely

Vastausaikaa on tammikuun 2024 loppuun saakka. Kiitos kaikille jo tähän mennessä vastanneille!

  1. Turvallinen museotyö

Työterveyslaitos on julkaissut Turvallinen museotyö -oppaan, joka tarjoaa museoille konkreettisia ohjeita työturvallisuuden parantamiseen. Se keskittyy ennen kaikkea biologisiin ja kemiallisiin vaaratekijöihin ja niiden hallintaan.

Opas on suunnattu ammatillisesti hoidetuille museoille, mutta sitä voidaan hyödyntää soveltuvin osin myös vapaaehtoisvoimin ylläpidetyissä paikallismuseoissa.

  1. Uutiskirjeen uudistus

Alueellisen museotyön ajankohtaisia asioita -uutiskirje uudistuu ensi vuonna. Jos haluat tiedottaa esimerkiksi järjestämästäsi tapahtumasta tai näyttelystä tai sinulla on jokin muu museotoimijoita ja kotiseutuyhdistyksiä kiinnostava uutinen, otan mielelläni lyhyitä uutisia jaettavaksi. Seuraavaan uutiskirjeeseen tulevat asiat tulisi lähettää minulle aina uutiskirjettä edeltävän kuukauden loppuun mennessä. Tekstin lisäksi mukaan kannattaa liittää aiheeseen sopiva kuva.

  1. Museoviraston hankeavustus yhteisöjen kulttuuriperintöön ja kulttuuriympäristöön liittyviin hankkeisiin

Muistutuksena vielä, että hankeavustusten hakuaika yhteisöjen kulttuuriperintöön ja kulttuuriympäristöön liittyviin hankkeisiin päättyy keskiviikkona 14.12.2023.

Hankeavustuksilla on viime vuosina tuettu muun muassa historiareittien ja opastusten tuottamista, julkaisuja sekä verkkonäyttelyitä.

Omarahoitusosuus näissä hankkeissa on 10 %.

Lisätietoja löydät täältä.

Mukavaa joulun odotusta!

Terhi

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.