Terhin terveiset 1/2024

Hei Pohjois-Karjalan paikallismuseo- ja kotiseututoimijat!

Hyvää alkanutta vuotta 2024! Tässä olisi vuoden alkuun muutamia tiedotettavia asioita:

  1. Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahaston tammikuun haku 22.1. – 9.2.2024

Pohjois-Karjalan rahaston tammikuun haku käynnistyy 22.1.2024.  Hakuaika jatkuu 9.2.2024 klo 16 saakka. Yhtenä painopistealueena tammikuun haussa on kotiseututyö:

”Apurahaa voi hakea esim. kotiseudun paikalliskulttuuri- ja kulttuuriperintöhankkeisiin, kuten kulttuuriperinnön tallennukseen, kulttuuriympäristön esittelemiseen, kaupunki- ja kaupunginosakulttuurin edistämiseen sekä paikallisyhteisöjen ja -yhdistysten historiikkeihin, näyttelyihin ja tapahtumiin.”

Lisätietoja löydät TÄÄLTÄ.

  1. Pohjois-Karjalan museokysely – muistathan vastata ja vaikuttaa

Joensuun museot on avannut museokyselyn alueen museotoimijoille ja kotiseutuyhdistyksille. Lyhyeen kyselyyn vastaaminen auttaa meitä suunnittelemaan muun muassa tulevia koulutuksia sekä saamaan paremman kokonaiskuvan maakunnan museoiden taidekokoelmista ja ikäihmisille suunnatuista palveluista.

Kysely löytyy täältä: https://link.webropol.com/s/aluekysely

Vastausaikaa on tammikuun 2024 loppuun saakka. Kiitos kaikille jo tähän mennessä vastanneille!

  1. Maakuntamuseopäivä Kiteellä toukokuussa

Kokoonnumme kevään maakuntamuseopäivään Kiteelle perjantaina 17.5.2024. Merkitkää päivä jo kalentereihinne, kutsu ja ohjelma tulevat keväämmällä. Syksyllä 2023 kokoonnuimme Joensuussa. Päivän koosteen voit lukea TÄÄLTÄ.

  1. Uutiskirjeen uudistus

Alueellisen museotyön ajankohtaisia asioita -uutiskirje uudistuu. Jos haluat tiedottaa esimerkiksi järjestämästäsi tapahtumasta tai näyttelystä tai sinulla on jokin muu museotoimijoita ja kotiseutuyhdistyksiä kiinnostava uutinen, otan mielelläni lyhyitä uutisia jaettavaksi. Seuraavaan uutiskirjeeseen tulevat asiat tulisi lähettää minulle aina uutiskirjettä edeltävän kuukauden loppuun mennessä. Tekstin lisäksi mukaan kannattaa liittää aiheeseen sopiva kuva.

Uutiskirje tavoittaa kuukausittain noin 100 pohjoiskarjalaista museoalan ja kotiseututyön toimijaa sekä aiheesta kiinnostunutta.

  1. Terhin työajan muutos

Teen 80 % työaikaa toistaiseksi perhesyistä. Tämä ei vaikuta paikallismuseoiden neuvontatyöhön, vaan työtehtäviäni on jaettu uudelleen muiden tehtävien osalta. Pääsääntöisesti olen tavoitettavissa klo 14 saakka arkipäivisin. Tapaamiset klo 14 jälkeen ja virka-ajan ulkopuolella onnistuvat kuitenkin edelleen samalla tavalla kuin aiemminkin, ennakkoon sopimalla.

Terveisin Terhi

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.