Terhin terveiset 11/2022

Marraskuun tiedotettavia asioita:

  1. Museoviraston avustukset paikallismuseoiden hankkeisiin

Museovirasto avustukset paikallismuseoiden hankkeisiin vuodelle 2023 ovat haettavana vielä muutaman päivän ajan: hakuaika loppuu torstaina 3.11.2022 klo 15. 

Otathan yhteyttä pikaisesti, jos sinulla on kysymyksiä hakuun liittyen.

Lisätietoja avustuksista: https://www.museovirasto.fi/fi/avustukset/paikallismuseot

  1. Maakuntamuseopäivä järjestetään Joensuussa perjantaina 18.11.2022 klo 10–15.

Syksyn maakuntamuseopäivä järjestetään perinteiseen tapaan Joensuussa. Ohjelmassa on ajankohtaisia asioita paikallismuseokentältä, Polvijärven pärekatot ja kuulumisten vaihtoa. Kutsu tilaisuuteen ja ohjelma löytyy tämän viestin liitteenä. 

  1. Pohjois-Karjalan kotiseutuyhdistysten liiton syyskokous järjestetään perjantaina 18.11.2022 klo 15.

Kokous järjestetään Joensuun Carelicumissa maakuntamuseopäivän yhteydessä. Toivotamme tervetulleiksi mukaan toimintaan kolme uutta jäsentä: Eno-Seura ry, Lieksa-Pielisjärvi seura ry sekä Paalasmaan kyläyhdistys ry.

  1. Rakennusperintöavustukset haussa

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksesta ja Museovirastosta voi hakea harkinnanvaraisia avustuksia rakennusperinnön ja kulttuuriympäristökohteiden hoitoon. Avustuksia voidaan esimerkiksi myöntää historiallisen rakennuksen omistajalle korjauksiin, joilla edistetään arvokkaan rakennusperinnön vaalimista ja tuetaan rakennusrestauroinnin työtapojen säilymistä. Tällaisia korjauskohteita voivat olla muun muassa vesikaton, rungon ja ulkoseinien, perustusten, ikkunoiden ja ovien tai tulisijojen kunnostaminen.

Museoviraston entistämisavustuksessa avustettavia kohteita voivat olla yksittäisten rakennusten lisäksi myös esimerkiksi historialliset puutarhat ja puistot rakennelmineen, hautapaikat muistomerkkeineen sekä toisen maailmansodan puolustusvarustukset. Museoviraston avustusta voidaan myöntää kohteen omistajalle. Avustusta ei kuitenkaan myönnetä valtion omistamiin kohteisiin, myös muiden julkisyhteisöjen hakuoikeus on rajoitettu.

ELY-keskuksen rakennusperinnön hoitoavustusta voivat hakea rakennusten yksityiset omistajat, rakennusperinnön hoitoa edistävät yhteisöt, kunnat ja kuntayhtymät.

Avustukset on tarkoitettu osarahoitukseksi hankkeen kokonaiskustannuksista.

Avustushakemukset tulee toimittaa ELY-keskukseen tai Museovirastoon 30.11.2022 kello 15.00 mennessä.

Linkki ELY-keskuksen rakennusperinnön hoitoavustuksen ohjeisiin ja avustushakemukseen: http://www.ely-keskus.fi/web/ely/avustukset-rakennusperinnon-hoitoon

Linkki Museoviraston entistämisavustuksen ohjeisiin:
Rakennusten ja kulttuuriympäristökohteiden entistämisavustukset – Museovirasto

Lisätietoja ELY:n rakennusperinnön hoitoavustuksesta:
Pekka Piiparinen
Puhelin: 029 502 6001
Sähköposti: pekka.piiparinen@ely-keskus.fi

Lisätietoja Museoviraston entistämisavustuksesta:
Mikko Westman
Puhelin: 050 305 8408
Sähköposti: mikko.westman@joensuu.fi

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.