Terhin terveiset 1/2023

Hyvää alkanutta vuotta 2023! Tässä olisi vuoden alkuun muutamia tiedotettavia asioita:

 1. Alueellisen taidemuseotyön uusi amanuenssi
  Alueellisesta taidemuseotyöstä vastaavana amanuenssina on aloittanut Mikko Kuosmanen. Mikko neuvoo taiteen sekä taidekokoelmien käsittelyn ja museoinnin kysymyksissä ja toimii julkisen taiteen asiantuntijana Pohjois-Karjalassa. Mikon tavoitat sähköpostilla
  mikko.kuosmanen(a)joensuu.fi tai puhelimitse 050 571 7405.
 2. Pohjois-Karjalan rahaston tammikuun haku 16.1.-10.2.2023
  Yhtenä painopistealueena tammikuun haussa on kotiseututyö: ”Apurahaa voi hakea esim. kotiseudun paikalliskulttuuri- ja kulttuuriperintöhankkeisiin, kuten kulttuuriperinnön tallennukseen, kulttuuriympäristön esittelemiseen, kaupunki- ja kaupunginosakulttuurin edistämiseen sekä paikallisyhteisöjen ja -yhdistysten historiikkeihin, näyttelyihin ja tapahtumiin.”
 3. Paikallismuseokyselyn tulokset on julkaistu
  Museoviraston viime vuonna toteuttaman paikallismuseokyselyn tulokset on julkaistu.
  Pohjois-Karjalasta vastauksia tuli yhdeksän kappaletta – lämmin kiitos kaikille vastanneille! Kyselyn tuloksia pääset lukemaan Paikallismuseotoiminta Suomessa vuonna 2021 -verkkojulkaisusta
 4. Suomen maatalousmuseo Sarka hakee kesäkohdetta
  Sarka etsii yhteistyökumppanikseen kesän 2023 kesäkohdetta. Kesäkohteena voi toimia ei-ammatillisesti hoidettu museo, kokoelma tai muu vastaava kohde. Sen tulee aihepiiriltään käsitellä maatalouden tai maaseudun historiaa tai nykyaikaa. Tarkoituksena on nostaa maataloushistorian harrastuksen ja paikallisen kulttuuritoiminnan arvostusta. Kesäkohde toimii Suomen maatalousmuseo Saran etänäyttelynä yhden kesän ajan. Kesäkohde saa tarvittaessa maatalousmuseolta neuvoja ja vinkkejä toimintaansa ja sen toimintaa esitellään mm. Saran verkkosivuilla, kesälehdessä sekä lehdistötiedotteissa. Lisätietoja löydät TÄÄLTÄ.
 1. Maakuntamuseopäivä Juuassa toukokuussa
  Kokoonnumme kevään maakuntamuseopäivään Juukaan 12.5.2023. Merkitkää päivä jo kalentereihinne, kutsu ja ohjelma tulevat keväämmällä. Syksyllä 2022 kokoonnuimme Joensuussa. Päivän koosteen voit lukea TÄÄLTÄ.

Terveisin
Terhi

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.