Terhin terveiset 2/2023

  1. Rakennetun kulttuuriympäristön amanuenssin virkavapaus

Rakennetun kulttuuriympäristön amanuenssi Mikko Westman on virkavapaalla 31.5.2023 saakka. Hänen sijaisenaan toimii Teemu Nyrhi. Teemun tavoitat sähköpostilla teemu.nyrhi(a)joensuu.fi tai puhelimella numerosta 050 305 8408.

  1. Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Karjalan rahaston tammikuun haku 16.1.-10.2.2023 

Pohjois-Karjalan rahaston tammikuun hakuun ehtii jättää hakemuksia vielä tämän viikon perjantaihin saakka.  Yhtenä painopistealueena tammikuun haussa on kotiseututyö: ”Apurahaa voi hakea esim. kotiseudun paikalliskulttuuri- ja kulttuuriperintöhankkeisiin, kuten kulttuuriperinnön tallennukseen, kulttuuriympäristön esittelemiseen, kaupunki- ja kaupunginosakulttuurin edistämiseen sekä paikallisyhteisöjen ja -yhdistysten historiikkeihin, näyttelyihin ja tapahtumiin.”

Lisätietoja löydät TÄÄLTÄ.

  1. PKKYL:n kevätkokous maaliskuussa

Pohjois-Karjalan kotiseutuyhdistysten liiton kevätkokous järjestetään keskiviikkona 29.3.2023 klo 14 Pielisjoen linnassa Joensuussa. Kokouksen jälkeen klo 15.30 alkaen järjestetään maakunnallinen kokous valtuustoehdokkaan valitsemiseksi Kotiseutuliiton valtuustoon. Lopulliset valinnat valtuustoehdokkaista tehdään Kotiseutuliiton vuosikokouksessa, joka on tänä vuonna lauantaina 9.9. Kotkassa. Kokouskutsu ja asialista lähetetään lähempänä kevätkokousta. Samoin kutsu maakunnalliseen kokoukseen tulee vielä sähköpostiin. Päivä kannattaa merkitä jo kalenteriin.

  1. Museoviraston paikallismuseoiden hankeavustusten hakemusten arviointi on käynnissä

Museovirasto arvioi parhaillaan paikallismuseoiden hankeavustusten hakemuksia. Arviointiin liittyen saatatte saada täydennyspyyntöjä. Olkaa yhteydessä, jos tarvitsette apua täydennyspyyntöihin liittyen. Päätökset avustuksista lähetetään hakijoille huhtikuussa. 

  1. Haku Elävän perinnön kansalliseen luetteloon avattu

Opetus- ja kulttuuriministeriö nimittää uusia kohteita kansalliseen luetteloon määräajoin. Luetteloa kerätään osana Unescon aineettoman kulttuuriperinnön sopimusta. Tällä hetkellä luettelossa on 64 kohdetta Suomesta. Uusia tahoja kannustetaan mukaan esittämään kohteita kansalliseen luetteloon. Myös Elävän perinnön wikiluettelossa jo olevia kohteita kannustetaan mukaan esittämään kohteita kansalliseen luetteloon. Haku on avoinna 15.3.2023 saakka.

Lisätietoja TÄÄLTÄ.

  1. Taiteen edistämiskeskuksen hama-työpajakiertue Joensuussa helmikuussa

Taiteen edistämiskeskus ja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto järjestävät yhteistyössä harvaan asutun maaseudun kulttuuritoimintaan suunnatun rahoituksen hakuinfon ja työpajan Joensuussa 14.2. klo 13.30–16.00 Joensuun Pakkahuonella ositteessaRantakatu 2b. Myös etäosallistuminen on mahdollista.

Erityisavustukset harvaan asutun maaseudun kulttuuritoimintaan ovat haettavissa 15.2.–15.3. ja jaossa on noin 2 milj. €. Myönnettävä avustus on vähintään 10 000 euroa.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen: https://link.webropol.com/s/joensuu140223

Lisätietoa erityisavustuksista harvaan asutun maaseudun kulttuuritoimintaan:
https://www.taike.fi/fi/tietoa-erityisavustuksista-harvaan-asuttujen-alueiden-kulttuuritoimintaan

  1. Maakuntamuseopäivä Juuassa toukokuussa

Kokoonnumme kevään maakuntamuseopäivään Juukaan 12.5.2023. Merkitkää päivä jo kalentereihinne, kutsu ja ohjelma tulevat keväämmällä.

Ystävällisin terveisin

Terhi

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.